Anneke’s zondagse groentesoep

Ingrediënten
2 schenkels
600 gram soepvlees
800 gram soepgroente soort en hoeveelheid naar smaak
1 blokje groentebouilloen
1 blokje tuinkruidenbouillon
1 blokje bospaddenstoelenbouillon
2 handjes vermicelli


Werkwijze
Vul een grote soeppan met zo’n 5 liter water. Doe de schenkels en het soepvlees erin, samen met de bouillonblokjes. Breng aan de kook en laat op zacht vuur minimaal een uur, maar liever 2 of 3 uur rustig trekken. Er ontstaat waarschijnlijk wat schuim bovenop je soep als het eenmaal kookt. Dit kun je wegscheppen, maar als je het rustig laat pruttelen verdwijnt het meeste vanzelf.


Snijd intussen alle groentes die je in je soep wilt gebruiken. Heb je voorgesneden groente gekocht, dan ben je snel klaar en kun je vast een wijntje nemen 😉
Voeg een minuut of 10 voordat je gaat eten de groentes en twee handjes vermicelli (of meer als je dat lekker vindt) toe aan de bouillon. Roer even goed door en breng aan de kook. Laat dit nog zo’n 10 minuutjes rustig pruttelen en klaar is je ouderwetse groentesoep!